Säsongen 2016 är till handlingarna. Förberedelserna inför 2017 pågår, men först och främst skall Vispen rehabilitera sig efter att han bröt nyckelbenet i Polen.

Till stora delar, gick det okej säsongen som gick. Trots maskinella strul och annat längs vägen lyckades Vispen höja snitten i samtliga ligor.
– Det är jag inte nöjd med dock, jag vet att jag har en bra kapacitet som jag lyckats visat upp ett antal tävlingar. Trots strul med felaktig metanol under en månad så var det skönt att visa att den högre nivån finns. Det har varit tufft i ungefär en och en halv säsong, säger han och fortsätter:
– Men den nivån jag visade i de tre sista elitseriematcherna är något jag vill ligga på hela tiden, sedan vidareutveckla det därifrån.

Säsongen var till viss mån skonad från skador. Dock så slutade den ju på värsta möjliga sätt.
– Ja, det är väl inget vidare att avsluta säsongen så här. Nu är det som det är, så det är bara att blicka framåt.

Under den gångna säsongen representerade han Elit Vetlanda och Vargarna. Vispen blir kvar i Elit Vetlanda och har även gjort klart med Västervik i Allsvenskan. Förhoppningen är att hitta fler åktillfällen till 2017.
– Ja, exakt. Det har inte varit optimalt med två tävlingar i veckan. Vi kollar i andra länder och vi hittar förhoppningsvis en lösning inom en snar framtid. Fler tävlingar kommer behövas för att hålla uppe en bra nivå.

Vispen vill även passa på att tacka alla som stöttat han under säsongens gång.
– Ja, tack till sponsorer, teamet och alla andra som stöttat en längs vägen. Det ger en ännu mer motivation att fortsätta för att bli ännu bättre.

Foto: Martina Ståhl